Ppf

Bescherm uw auto tegen de elementen met een laag autolakbeschermingsfolie. Dit dunne omhulsel is speciaal gemaakt voor buitenlak en helpt de kleur te beschermen tegen vuil, vuil, vocht, UV-stralen en meer. Als u een auto bezit die de meeste tijd buiten doorbrengt, dan weet u hoe schadelijk de elementen kunnen zijn. Water, vuil, vuil en zout zijn maar een paar dingen die de lak van uw auto kunnen ruïneren. Gelukkig is er iets wat u kunt doen om uw auto het hele jaar door te beschermen: beschermende folie! Deze artikelen zijn perfect voor iedereen die een auto bezit die buiten staat of die wil dat zijn auto er weer als nieuw uitziet wanneer hij aan het eind van de dag naar binnen wordt gebracht.

Hoe verfbeschermingsfolie werkt

Een lakbeschermingsfolie is een dunne, heldere folie die op de lak van uw auto wordt aangebracht. Zodra deze is aangebracht, fungeert hij als een extra beschermingslaag voor de lak eronder en voorkomt hij schade door weersinvloeden. De folie is gemaakt van urethaan, een kunsthars, zodat hij het uiterlijk van de lak van uw auto niet verstoort. Terwijl het de lak van uw auto beschermt, tast het de helderheid of kleur van de lak niet aan.

Er zijn drie belangrijke manieren waarop lakbeschermingsfolie werkt.

  • Afscherming: De folie blokkeert schadelijke UV-stralen die de lak van uw auto kunnen beschadigen. Dit is vooral belangrijk als u uw auto buiten stalt.
  • Krasbestendigheid: De film op de meeste coatings is ontworpen om krassen te weerstaan en een gepolijst uiterlijk te creëren.
  • Bescherming: De film voorkomt dat water en andere verontreinigingen de lak binnendringen en de afwerking aantasten.

Wat is een lakbeschermingsfilm?

Een lakbeschermingsfolie is een heldere folie die speciaal voor gebruik op auto's is gemaakt. De meeste lakbeschermingsfolies zijn gemaakt van een synthetische hars, die lijkt op rubber. De folie wordt op de lak aangebracht zoals elke andere was of kit, en vervolgens in het oppervlak gewreven om de coating te activeren. Na het drogen wordt voorkomen dat water, vuil en andere verontreinigingen de lak beschadigen. Afhankelijk van het merk kan een lakbeschermingsfilm zes tot 18 maanden meegaan. De meeste fabrikanten zeggen dat als u met uw auto rijdt, u het eenmaal per jaar moet aanbrengen.

Soorten beschermfolie

  • Hybride: Hybride coatings zijn een mengsel van een boven- en onderlaag. Ze blokkeren UV-stralen en bieden enige krasbestendigheid. Hybride coatings zijn niet reflecterend, terwijl de meeste andere types licht reflecterend zijn.
  • Silicone: Deze zijn zeer duurzaam en bieden een uitstekende weerstand tegen water, vuil en krassen. Ze zijn licht reflecterend, maar niet genoeg om zeer reflecterend te zijn.
  • Polymeer: Deze zijn vooral bedoeld voor kleurcorrectie. Ze zijn volledig helder, met uitzondering van een tint, die elke kleur kan zijn.
  • Enkeltraps: Deze zijn typisch voor oudere voertuigen, omdat ze gemakkelijk aan te brengen zijn, en niet verwijderd en opnieuw aangebracht hoeven te worden. Ze zijn echter wel gemakkelijk te verwijderen en opnieuw aan te brengen.
  • Meertraps: Voor meer veeleisende werkzaamheden zijn meerfasencoatings meestal de juiste keuze. Ze zijn ontworpen om langer mee te gaan en moeten vaker worden aangebracht. Ze kunnen worden verwijderd en opnieuw aangebracht, en de kleur is consistenter.