Veel mensen denken dat ze de eerste keer slagen, maar dat is meestal niet zo. Slechts ongeveer één op de tien mensen die hun theorie-examen hebben afgelegd, is geslaagd. Zelfs als je denkt dat je bij de eerste poging slaagt, is dat meestal niet zo omdat de helft van de mensen die het examen afleggen het erg moeilijk vindt om te slagen. Het examen duurt ongeveer 50 minuten. Het slagingspercentage ligt rond de 22/25. Bij uw eerste poging kunt u dus verwachten dat u in 25% van de gevallen niet slaagt.

Wanneer je begint te oefenen, concentreer je dan niet op het praktische gedeelte van het examen, maar op de theorie. Je bent niet praktisch aan het rijden tijdens je test, dus je zult de verkeersregels niet al te goed kennen. Vraag je instructeur om elk deel van het theorie-examen dat onduidelijk voor je is of dat je moeilijk kunt begrijpen, uit te leggen. Sommige vragen kunnen zelfs verwarrend geschreven zijn. Als voorbeeld, vraag hen of je kunt rijden in de achteruit parkeren. Veel leerlingen maken de fout om deze vraag te beantwoorden zonder na te denken. Ze komen dan naar de test, denkend dat ze de vraag hebben opgelost, maar dat is niet zo. Ze raakten gewoon in de war en verward met te veel details. Maak je geen zorgen, zorg gewoon dat je het antwoord op de juiste manier krijgt.

2. Doe de test niet ‘s morgens

De reden waarom de meeste mensen zakken is omdat ze zenuwachtig aan de test beginnen. Ga gewoon ‘s morgens of ‘s avonds naar het examenstation. Zolang je het overdag doet, zou je geen probleem moeten hebben om je test te halen.

3. Vraag je instructeur of je vooraf een rijtest mag doen

Er zijn veel leerlingen die dit niet geloven, maar L platen kunnen gebruikt worden nadat je al geslaagd bent voor je theorie- en praktijkexamen. Je instructeur kan je informeren of je al eerder een rijtest kunt doen. Dit is een geweldige manier om meer over autorijden te leren omdat je het jezelf kunt zien doen. Je zult ook in staat zijn om te oefenen wat je in je lessen leert, wat je enorm zal helpen bij het examen.

4. Vraag je instructeur of je hem mee mag nemen op de dag

Veel instructeurs nemen hun leerlingen normaal gesproken mee op de dag van het examen. Je instructeur zou je ‘s morgens en ‘s avonds moeten laten zien. Neem hier nota van, zodat u zich dienovereenkomstig kunt voorbereiden.

5. Oefen het rijden niet overdag

Het is belangrijk om je rijexamen te doen als je fris bent. Je moet alleen overdag oefenen met je instructeur. Dit is omdat je dan niet door hem gemotriced wordt en dus je spiegels niet genoeg gebruikt.

Praktijklessen zijn vooral nuttig voor nerveuze chauffeurs. Het helpt je de kunst van het starten en stoppen van je auto onder de knie te krijgen, de koppeling en het gaspedaal te bedienen, en te leren wat je moet doen als je bij een stoplicht komt. Nadat je overdag met vertrouwen hebt gereden, vraag je je instructeur of je ook ‘s nachts mag rijden. Dit zal u helpen een betere en meer ontspannen bestuurder te worden.

Je kunt een goede chauffeur worden, zelfs als je nerveus bent, door een paar proefexamens met je instructeur te proberen. Ga naar het examenlokaal van de rijschool en vraag je instructeur om een paar namaakexamens te maken op dezelfde dag dat je echte examen plaatsvindt. Dit zal je helpen om te wennen aan de hele testsfeer en je zult je snel zelfverzekerder voelen.

Uiteindelijk is alles niet wat het lijkt. Een goede instructeur kan je zenuwen en paniek de baas worden terwijl je de auto bestuurt. Praat met je instructeur en zoek uit wat je beter moet doen.